Pas op voor domeinnaamfraude

domeinnaamfraudeEr zijn weer meldingen bekend over domeinnaamfraude. Wees hier voorzichtig mee. Een oplichter is op dit moment bezig met het bellen naar ondernemers en zegt te zijn van een domeinregistratie-service.

De ondernemer wordt aangeboden dat er een .eu-domeinnaam vastgelegd kan worden. Hierbij zegt de oplichter dat de ondernemer het eerste recht van registratie krijgt. De beller wil best het een en ander in orde maken voor de ondernemer in ruil voor een vergoeding.

Trap niet in deze truc en leg gewoon meteen de hoorn op de haak wanneer je zelf ook gebeld wordt door deze persoon. Dit soort oplichters maken gebruik van een truc om zoveel mogelijk druk te zetten op iets te verkopen. Ze berekenen hoge kosten voor domeinnaamregistratie.

Dit probleem is bekend op: fraudehelpdesk.nl
Melding maken indien u gebeld bent? Dat kan op Steunpunt Acquisitiefraude.


26 Reacties op Pas op voor domeinnaamfraude

 1. Avatar van M. Alberts M. Alberts schreef:

  Ik ben opgelicht op deze manier. Wat moet ik nu doen?

 2. Avatar van Arjan Arjan schreef:

  ik ben ook gebeld door deze bandieten ik heb gevraagd om hun telefoonnummer dit was 076 7002005 Meneer Kranenborg had ik mee gesproken telefoonnummer opgezocht op het internet en toen kwam
  http://www.domeinnaamregister.com voor de dag

 3. Avatar van Protect PBM Protect PBM schreef:

  Vandaag gebeld door Internet beheer Nederland uit Breda. Ene Tim Rijtsma. Hij gaf mij door dat er een bedrijf is dat onze domeinnaam met .com wilde registreren en of wij daar akkoord mee gaan. Gevraagd of ik hem terug kon bellen en dat kon op nr 076-7002005. Dit nr opgezocht en kwam er dus ook achter dat dit oplichters zijn. Kijk uit voor dit bedrijf!

 4. Avatar van Marjolein Marjolein schreef:

  Vandaag ook gebeld door Vandaag gebeld door Internet beheer Nederland uit Breda. Ene Tim Rijtsma. Hij gaf mij door dat er een bedrijf is dat onze domeinnaam met .com wilde registreren en of wij daar akkoord mee gaan. Gevraagd of ik hem terug kon bellen en dat kon op nr 076-7002005. Dit nr opgezocht en kwam er dus ook achter dat dit oplichters zijn. Hetzelfde verhaal dus als Protect PBM!

 5. Avatar van Ella Ella schreef:

  Ik ben vandaag gebeld door een meneer Bart de Weerdt ( met dt inderdaad) telefoonnummer 020 6213841 Met hetzelfde verhaal. Kost 19.95 per jaar. Iemand zou zich hebben aangemeld met dezelfde website, zelfde branche. Maar dan met .com Ik zou ook eerste rechten krijgen. Heb nog niet teruggebeld, en maar goed ook zie ik nu. Moest wel binnen 24 uur reageren. Anders werd de blokkade er af gehaald. Toch ben ik een beetje onzeker..

 6. Avatar van Ee Ee schreef:

  Dit is dus ook “internet service benelux” factuur bijna niet van echt te onderscheiden. Pas op!!

 7. Avatar van Michael Michael schreef:

  Vandaag benaderd door ene Pepijn Zuidema van internethostingnederland

  Graaf Edzardstraat 132,
  9902 HX Appingedam
  KVK: 63598361
  BTW: NL209914142B01
  Tel: 085 – 016 00 43

  Hij belt inderdaad met dit verhaal zoals staat beschreven.

  Zijn website staat niet geïndexeerd in zoekmachines waardoor het moeilijker wordt om erachter te komen dat het een oplichter is…

  Ik kwam erachter omdat hij een domein wilde laten registeren die al door mijn eigen internetprovider/websitebouwer was geregistreerd voor mijn eigen veiligheid…Niet zo snugger dus…

  GA NIET MET DIT BEDRIJF IN ZEE

 8. Avatar van Marcel Visser Marcel Visser schreef:

  Ik ben gebeld door een dame. Zelfde story. Krijg nu factuur die ik niet betaal. Ze zeggen dat .com vastgelegd wordt en bevestigen in een mail dat.eu wordt vastgelegd. Heb ze geschreven, gebeld, gemaild maar de postmaster heeft het druk. Ik betaal niet en wacht tot ze voor de deur staan. Dan hoek ik ze weg met 6 vriendjes. Dus mijnheer de Weerdt waar blijft u?

 9. Avatar van Elizabeth Kwint Elizabeth Kwint schreef:

  Gisteren werd ook ik gebeld door Bart de Weerdt. Precies hetzelfde verhaal. Wat een oplichter.

 10. Avatar van Reena Reena schreef:

  Ik heb vorig jaar betaald zelfs, zo DOM! Maar nu krijg ik weer een rekening van deze mensen. Kan ik het bedrag terugvorderen ?

 11. Avatar van Henny Fasseur Henny Fasseur schreef:

  Ook ik was er ingetrapt en kreeg weer een rekening.
  niet betalen aangezien je geen contract hebt en je domein com staat niet op jou naam.
  meestal staat hij op naam van H Jansen van Internetbeheer Nederland.

  Maar het domein naam staat nu op mijn eigen naam ik heb het host bedrijf aangeschreven dat er fraude is gepleegd en kreeg zonder meer de code om de verhuizing in werking te stellen.
  ze doen meestal zaken met domeinwinkel nl

  kijk hier voor alle gegevens van waar je com staat geregistreerd en wie.

  http://www.register.com/whois.rcmx

  doe een fraude aangifte bij het hostingsbedrijf en vraag of ze jou kunnen helpen en of ze de code naar jou willen sturen.

  bij mij heeft het gewerkt.

  Groetjes,
  Henny Fasseur

 12. Avatar van Nicole de Graaf Nicole de Graaf schreef:

  Ik ben zojuist gebeld door zo’n zo genaamde controleur van domeinregistratie. Ik heb hem zijn verhaal af laten draaien en gezegd dat ik eerst contact opneem met mijn eigen websitehost om te controleren of het verhaal wat ik te horen kreeg wel klopte. Prompt werd de verbinding verbroken.

 13. Avatar van Mieke Krijger Mieke Krijger schreef:

  Stichting Jordaanmuseum kreeg van ‘DNS Hosting & Domeinnamen’een telefoon en antwoordde dat wij eerst intern zouden overleggen en bij de beheerder van jordaanmuseum.nl zouden informeren.
  Drie emails stuurden zij alsof wij met hen een deal waren overeengekomen, wat niet zo is.
  Per post kregen wij één herinnering van een factuur ‘openstaande rekeningen betreffende ‘registratie domeinnaam en doorlink’. ‘
  Ik heb gemaild dat wij na overleg afzien van het aanbod.

 14. Avatar van jan Kees jan Kees schreef:

  Ook ik ben gebeld en gemaild door ene de Weerdt, heb betaald 249 euro, geld op verkeerde banknr en krijg nu aanmaningen, bel je zn nummer dan neemt niemand op, wat een oplichter. De ING kan niets voor me doen, geen naam/nummer controle weet je, ook zo n goede service daar. Nederlands internet beheer niet intrappen!

 15. Avatar van Marlous Marlous schreef:

  Tijd geleden ook gebeld door deze oplichters…

  ‘Mooi verhaal, leek nette jongen. Voor 19 euro de .com erbij maar aan het einde van het verhaal de rest van de kosten. Geen accoord gegeven!’

  Komt nog eens bij dat mijn eigen hostingbedrijf de .com al voor mij had geclaimed.

  Ze blijven nu maar mails met rekeningen sturen, ook per post. DAAAAG!!!!
  Stel ratten zijn het!!

 16. Avatar van Peter Peter schreef:

  Ze zijn nog steeds actief, de oplichters van Nederlands Internet Beheer. Vorig erin getrapt (stom stom stom), zo’n €250 betaald voor registratie .com voor tien jaar (dus ex BTW €19,95 per jaar). Dit jaar echter wéér een rekening van ±€250 gekregen!

  Geen enkele reactie op aangetekende e-mails en brieven, telefoon wordt niet opgenomen, KVK-nummers op de site staan niet geregistreerd, adressen op de website zijn studentenkamer of virtual office, nergens algemene voorwaarden te vinden…

  Webhoster gebeld, die kan niks voor me doen want domein is “keurig geregistreerd”.

  Volgens onze rechtsbijstandsverzekering lopen deze mensen nét tegen het randje van het grijze gebied van de wet. Als ze voor de rechter zouden komen, zouden ze zeggen: “ach sorry hoor, deze factuur is per ongeluk verstuurd. Waarom heeft u dat niet even gemeld? [schijnheilige blik]”.

  Ik betaal niks en verder zien we wel.

  • Avatar van Sasja Van Eijk Sasja Van Eijk schreef:

   klopt heb ik ook gehad en elk jaar een nieuwe factuur.
   reageer niet meer, heb ook via alle wegen reactie proberen te krijgen maar zijn onbereikbaar.
   Niet betalen…stoppen vanzelf

 17. Avatar van Clara Welhuis-Wiefferink Clara Welhuis-Wiefferink schreef:

  Goed om dit te lezen. Ik ben namelijk net gebeld door Eric van Zwieten met hetzelfde verhaal.Dat er een aanvraag is voor mijn domeinnaam maar dan .com en of ik die erbij wil kopen voor 10 jaar. Gelukkig vroeg ik bedenk en ‘checktijd”. Hij wil me vrijdagmorgen terug bellen. Ik ging dus googelen op Nederlands Internet beheer en vond meteen al deze verhalen. Het was inderdaad een aardige en warme stem. Slimme rakker. Gelukkig ben ik er niet ingetrapt. Bedankt voor jullie waarschuwingen en let dus ook op deze naam!
  C.W.

 18. Avatar van Henk Henk schreef:

  Vandaag een email gehad van Internet Service Benelux dat er een partij is die onze naam wil registreren, maar dan de .com extensie. Als ik reageer heb ik het eerste recht. De naam van de persoon in de mail is Dennis Verbeek. Gelukkig was ik zo verstandig om even te googlen, ik vond het al een wazig verhaal. Ze schreven ook dat ze telefonisch contact hebben geprobeerd te leggen.
  Het zou fijn zijn als dit soort oplichters eens worden aangepakt.

 19. Avatar van Enrico Enrico schreef:

  Heb ook een mail gehad van deze Dennis, met hetzelfde blablablabla verhaal. Mocht je dit zelf ook lezen “Dennis”, stuur mij een factuur en je mag het geld bij op locatie op komen halen. Make My day

 20. Avatar van Muriel Muriel schreef:

  Ik kreeg vandaag een identieke mail van Internet Service Benelux, eveneens ondertekend door Dennis Verbeeck. Het verhaal lijkt zo geloofwaardig! Ik ben naar de website gaan kijken en die geeft de indruk dat het om een echte firma gaat… Dank jullie voor de waarschuwingen, nu weet ik zeker dat ik er niet moet op ingaan!

 21. Avatar van peggy peggy schreef:

  Idem hier… van dezelfde Dennis en dezelfde Internet Service Benelux.. k rook al onraad. K zal hem bij ‘ongewenste’ mail deponeren!

 22. Avatar van Kelly Kelly schreef:

  Ik ben ook opgelicht door Internet Beheer Nederland met een website.eu vermelding die nooit actief is gezet. Ik ben lang bezig geweest om dit uit te zoeken omdat ze opereren onder de naam Domein Beheer Nederland.
  Zie de factuur hieronder.

  Ik ben een half jaar bezig geweest met consumentenbond/ Klachten kompas maar die werken niet met kleine bedrijven en een zakelijk juridisch proces is moeilijk.

  Factuur:
  bedrag van € 238,98 handmatig over op rekeningnummer NL53ABNA0546795978 ten name van Domein Beheer Nederland te Breda. Vermeld daarbij uw factuurnummer 5636.
  Betaal nu en voorkom extra kosten
  Wanneer het openstaande bedrag niet binnen 14 dagen op de rekening van Internet Service Benelux is bijgeschreven, brengen we 25,- euro aan incassokosten in rekening. Blijft betaling daarna alsnog uit, dan verhogen we de incassokosten. We behouden ons het recht voor om de kosten te verhogen tot een maximum van 15% van het openstaande saldo met een minimum van 40,- euro. Dit conform de staffel van het ‘Besluit vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten’. Voor het huidige, openstaande bedrag, zijn de kosten maximaal 40,00 euro.
  Vragen
  Onze klantenservice staat voor U klaar. We zijn bereikbaar op werkdagen van 10:00 tot 17:00 uur via telefoonnummer 076 700 2022.

  Totaal bedrag ; € 238,98
  Rekeningnummer ; NL53ABNA0546795978
  Betalingstermijn ; 14 dagen

  Domein Beheer Nederland

 23. Avatar van Eric De Bachere Eric De Bachere schreef:

  Bestaat blijkbaar nog!! Nu bellen ze vanuit NL naar ons in België…. Hebben het eerste recht op, het zou toch niet leuk zijn indien een andere firma ook je naam zou gebruiken met een andere extentie….. Om dit te vermijden kost het maar 29,75 Euro per jaar. Zal ik het reeds activeren…?
  Neen, dank U mijnheer Thomas Veldhuizen van de
  Technische Dienst

 24. Avatar van Ilona Ilona schreef:

  Ik ben ongewenst benaderd door Domeinbeveiliging Nederland, omdat deze vorm van fraude al 15(!) jaar gaande is heb ik een facebookpagina opgericht, genaamd Domeinnaamfraude Nederland. Hier wil ik zoveel mogelijk informatie verzamelen om gedupeerden op weg te helpen.
  https://www.facebook.com/Domeinnaamfraude-Nederland-102120955257412/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*