Postcode huisnummer controle voor webshops

postcodeIedere webshop houder wil natuurlijk graag een kloppend adressen bestand. Zeker tijdens het bestellen is het handig als de klant alleen zijn postcode en huisnummer in hoeft te voeren, en niet straat en plaats. Die kunnen namelijk eenvoudig afgeleid worden uit die postcode en huisnummer.

Maar dat kost geld… Tenminste, dat dacht ik. Het blijkt dat de website Postcode.nl het gratis aanbied aan webshop houders. Via een eenvoudige interface / api kan de validatie online uitgevoerd worden tegen een actuele database van alle Nederlandse postcodes.

Om het nog mooier te maken hebben ze bij Postcode.nl zelfs een magento plugin geschreven. Dat maakt het wel heel eenvoudig voor gebruikers van dit webshop systeem.

Er hoeft alleen maar een account aangemaakt te worden, waarop je de benodigde gegevens per mail toegestuurd krijgt. Binnen 5 minuten heb je toegang.

Voor partijen die geen webshop beheren, maar toch een postcode huisnummer controle willen inbouwen is er ook nog het 6PP project. Kwaliteit zal misschien iets minder zijn doordat het geen directe link heeft de partij die de postcodes beheert (PostNL), maar voor veel gevallen meer dan afdoende.

Naast de gratis mogelijkheden zijn er natuurlijk ook betaalde mogelijkheden. Bij bHosted.nl gebruiken we al enige tijd de Cendris database, maar ook via Webservices.nl is het mogelijk om de controle automatisch uit te laten voeren. Beide bieden ook aanvullende diensten over bijvoorbeeld het betaalgedrag binnen een bepaalde postcode.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*