Tandartspraktijken vallen over gebruik domeinnaam

domeinnaam-ruzieTandzorg Steenwijk heeft onlangs gedreigd naar de rechter te stappen in verband met een andere tandartspraktijk die de handelsnaam Tandtechniek Steenwiek liet vastleggen.

Tandzorg Steenwijk voert aan dat Pijffers & Westerhuis een handelsnaam hebben gekozen die teveel lijkt op de naam van hun prakijk. De handelsnaam is geschreven in het dialect en het logo lijkt erg sterk op het logo van Mondhygiënepraktijk Steenwijkerland. Tevens zegt Tandzorg Steenwijk dat de Kamer van Koophandel Pijffers & Westerhuis gewaarschuwd zou hebben dat de nieuw gekozen naam wel erg veel gelijkenis vertoont.

Hans Pijffers van Pijffers & Westerhuis:

“Dit valt ons rauw op ons dak. Het is niet waar dat de Kamer van Koophandel ons gewaarschuwd zou hebben voor de handelsnaam die we vast hebben laten leggen. We hadden liever gehad dat ze dit wel gedaan zou hebben.”

“Tandartspraktijk Steenwijk is niet eens hun handelsnaam, maar is vastgelegd als domeinnaam. Haar handelsnaam is namelijk Tandzorg Steenwijk. Wij van Pijffers & Westerhuis zijn er dus vanuit gegaan dat we de handelsnaam Tandtechniek Steenwiek gewoon konden laten vastleggen.”

Pijffers & Westerhuis willen een goede start maken in Steenwijk en daarom gaan ze een andere handelsnaam bedenken. Deze week nog willen ze starten met hun bedrijf.

Beide domeinnamen tandtechnieksteenwijk.nl en tandtechnieksteenwiek.nl staan in quarantaine. Als domeinnamen dan zo belangrijk zijn, dan zou je denken dat je deze niet in quarantaine laat schieten. Je loopt dan immers het risico je domeinnamen kwijt te raken zodra ze uit quarantaine komen.

Bron: Steenwijker Courant


1 Reactie op Tandartspraktijken vallen over gebruik domeinnaam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*