Scoren korte pagina’s nu wel of niet slecht in Google?

John Mueller van Google heeft onlangs bekend gemaakt dat ook pagina’s met een korte inhoud prima kunnen scoren in Google’s zoekmachine. De Google bot zou volgens hem niet alleen maar sterk kijken naar het aantal woorden dat op een pagina of in een artikel wordt gebruikt. Ook kleine pagina’s kunnen heel waardevol zijn voor bezoekers van een website.

Als voorbeeld noemt hij berichten die op Twitter geplaatst zijn en hoog kunnen scoren in de zoekresultaten. Deze berichten zijn slechts 140 tekens lang. Waar je wel op moet letten is dat er op die kleine contentpagina’s bijvoorbeeld reacties door bezoekers achtergelaten kunnen worden, dat telt Google op dit moment wel zwaar mee namelijk. Een pagina waarop druk wordt gediscussieerd kan als waardevol gezien worden. Mueller geeft aan dat een kort artikel heel goed voor een langere discussie kan zorgen dan een lang artikel. Hij geeft als tip dat je er voor moet zorgen dat content op je website in ieder geval echt uniek moet zijn, dus niet herschreven, automatisch gegenereerd etc. en het moet van hoge kwaliteit zijn.

Gerelateerde discussie op forumboard Google Discussiegroepen
Link: https://productforums.google.com/forum/#%21topic/webmasters/pBwxvKPf2gM/discussion

Dit topic is gestart door iemand die zich afvraagt of korte pagina’s niet gewoon standaard slecht scoren in Google. De topicstarter runt met meerdere mensen een nieuwsblog waarop artikelen geplaatst worden die gebaseerd zijn op diverse bronnen. Ze zijn begonnen met het schrijven van grote artikelen met meningen en omschrijvingen. De leden van de website wilden echter liever korte artikelen dan grote artikelen met hele diepte-analyses.

De bezoekers willen:
– De kern van het nieuws
– De mening van de artikelschrijvers over het nieuws

Ze hebben nu een bepaalde tijd korte artikelen geschreven (tussen de 150-200 woorden). Hierdoor hebben ze hun vaste bezoekers weten te behouden, maar Google waardeert de artikelen als lage kwaliteit, deze artikelen scoren dan ook laag. Hun ‘experiment’ zou daarmee min of meer aantonen dat Google niet houdt van korte pagina’s / artikelen. Wanneer ze grote artikelen schrijven houden ze Google tevreden, maar wordt de gebruikerservaring slechter. Een goed discussietopic om dit dilemma eens te bespreken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*