Promoot je website succesvol in Google via het 6-stappenplan

Google heeft de laatste tijd heel wat updates doorgevoerd. De recente Panda en Penguin updates hebben veel websites de kop gekost. In het onderstaande 6-stappenplan leggen we je uit hoe je je website op dit moment het beste kunt laten scoren in de zoekresultaten van Google.

Stap 1: Probeer Google niet te slim af te zijn
Spamtactieken zijn echt uit den boze. Ga dus bijvoorbeeld geen tekst verbergen of zoekwoorden waar je hoog mee wilt scoren eindeloos herhalen. Trap ook niet in diensten van derden waar je bijvoorbeeld heel veel Twitterfollowers of Facebook likes kunt kopen. Ook het tegen betaling laten plaatsen van een link naar je website is not done. Pas op met SEO tools die online zijn te vinden. Die maken vaak gebruik van tijdelijke ‘gaten’ in de algoritme van Google en werken altijd maar even. Op het moment dat Google merkt dat het algoritme bepaalde gaten heeft en ze dicht dit, dan zakt je website onmiddelijk naar beneden.

Stap 2: Regels die in het normale leven gelden, gelden ook online
Als je je producten / diensten aan de man wilt brengen, dan moet je eenmaal investeren in tijd en geld. Wil je goed scoren in Google dat zul je vooral veel tijd moeten investeren in goede content en hier en daar moeten investeren.

Stap 3: Zorg voor een goede infrastructuur van je website
Zorg voor een overzichtelijk design van je website. Het hoeft geen super deluxe design te zijn, als alles maar correct werkt en overzichtelijk is. Je moet opletten dat je website geen fouten vertoont. Pagina’s en afbeeldingen en andere bestanden moeten werken. Het is aan te raden om voor je website te kiezen voor een snelle webhosting, bhosted kan dat bieden. Is je webhosting namelijk traag dan kan dat je positie in de Google zoekresultaten schaden.

Stap 4: Hou in de gaten dat je zelf verantwoordelijk bent
Heb jij slechte links naar je website? Word dan niet boos op je concurrenten die mogelijk dezelfde slechte links hebben maar toch hoog scoren. Het kan heel goed zijn dat je concurrenten naast die slechte backlinks hele goede backlinks hebben, deze overheersen de slechte backlinks. Zorg er voor dat je van die slechte backlinks afkomt (eventueel met de Disavow Links tool) en zorg voor kwalitatief goede backlinks.

Stap 5: Neem het heft in eigen handen
Stop met het zoeken naar internet gurus die zogenaamd weten hoe het algoritme van Google precies werkt en die allerlei trucjes weten hoe je snel hoog in Google kunt komen. Zorg voor je eigen succes door je zelf vragen te stellen als:

– Waarom zijn jouw producten / diensten uniek?;
– Wie is je publiek? (bezoekers);
– Maak een duidelijk plan voor je zelf hoe je je online gaat profileren;
– Adverteer met je website (bijvoorbeeld via Google Adwords en/of Facebook).

Je mag je best laten adviseren door experts, maar probeer ook zelf na te blijven denken.

Stap 6: Focus je op de juiste doelen en handel nu
SEO gaat niet alleen over het krijgen van backlinks of hoge posities in Google. Het gaat erom dat je zoveel mogelijk je producten en diensten aan de man brengt. Het gaat erom dat je bedrijf / website groeit (bezoekers, klanten). Focus je op die doelen die een positief resultaat hebben op je bedrijf / website. Stop met het eindeloos zoeken naar de laatste trucjes om zo hoog mogelijk in Google te kunnen scoren.


2 Reacties op Promoot je website succesvol in Google via het 6-stappenplan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*