Brexit heeft gevolgen voor .eu domeinen van Britse eigenaren

.eu domeinnaam registratieAfgelopen week kwam er een e-mail binnen van EURid, de Registry van de .eu domeinen: de Brexit gaat waarschijnlijk ook gevolgen hebben voor .eu domeinen van Britse eigenaren.

Zolang er geen definitief Brexit akkoord is (of het definitief een Brexit zonder akkoord wordt), is er niets zeker. Maar de voorbereidingen bij EURid op de verschillende scenario’s is in volle gang. De exacte tekst die we ontvingen is:

“The revocation of existing holders’ rights and the prohibition for registrators from processing any more requests for registrations or renewals for .eu domain names whose holders are no longer eligible must be prepared so that the necessary measures are effective as from 1 January 2021 or, in case that there were no withdrawal agreement in force before 30 March 2019, as from 30 March 2019.”

Het zal dus niet alleen gevolgen hebben voor nieuwe domeinnaam registraties, maar ook voor verlengingen. Iets om dus rekening mee te houden. We houden onze klanten van .eu domeinen waar dit gevolgen voor heeft op de hoogte zodra er meer nieuws is. Ook op de website van EURid is een speciale Brexit pagina geopend. Hou het dus in de gaten. Wie weet komen er wel interessante .eu domeinnamen vrij.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*