Schoon razendsnel Chrome, Firefox of Internet Explorer op

 

Browsers onthouden veel van je surfgedrag, slaan overal cookies op en bewaren waar je geweest bent. Als je dit niet wilt, kun je de incognitomodus van de browser gebruiken of de sporen verwijderen. Dit laatste gaan we automatiseren, zodat je sporen automatisch verdwijnen zodra je je browser afsluit.

Stap 01: Firefox

Firefox heeft veel mogelijkheden als het gaat om je privacy. Je kunt de dingen die de browser van je onthoudt tot in het kleinste detail bepalen. Druk op de Alt-toets, kies Extra / Opties en ga naar het tabblad Privacy. In dit scherm vind je meerdere opties. Lees ze goed door en geef aan wat je wilt laten schoonmaken. Plaats een vinkje bij Geschiedenis wissen zodra Firefox sluit en klik hierachter op Instellingen. Hier kun je precies aanvinken welke items Firefox automatisch moet vergeten bij het afsluiten.

Firefox heeft uitgebreide instellingen om privacygevoelige informatie automatisch op te schonen.

Stap 02: Google Chrome

Om de sporen in Google Chrome automatisch te verwijderen, heb je een extra uitbreiding nodig. Deze heet Click&Clean en vind je in de Chrome-webstore. Na het toevoegen van de uitbreiding zal Click&Clean een extra programma downloaden. Ook dit dien je te instaleren. Vervolgens kun je met de Click&Clean-knop in Google Chrome aangeven welke onderdelen je wilt schoonmaken. Nadat je je keuze hebt gemaakt, kijk je bij Opties. Plaats een vinkje bij Extra / Verwijder privégegevens wanneer Chrome sluit.

Click&Clean helpt bij het schoonmaken van sporen uit Google Chrome.

Stap 03: Internet Explorer

Klik in Internet Explorer op het tandwiel-icoontje en kies Internetopties. Plaats een vinkje bij Browsergeschiedenis verwijderen bij afsluiten. Klik op de knop Verwijderen en bepaal welke onderdelen je wilt laten opschonen. De bovenste optie heet Gegevens van favoriete websites behouden en is handig om niet uit te schakelen. Hiermee blijf je bijvoorbeeld ingelogd bij Markplaats en Google als je deze sites hebt toegevoegd als favoriet.

Stap 04: Handmatig

Uiteraard hoef je het schoonmaken niet te automatiseren. De geschiedenis en andere persoonlijke gegevens kun je in Firefox, Chrome en Internet Explorer ook handmatig verwijderen. In deze browsers werkt de toetscombinatie Ctrl+Shift+Del om je browsercache snel leeg te maken.

Bron: de Telegraaf


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*