Iemand gebruikt mijn e-mailadres als afzender, wat nu?

We krijgen op de helpdesk geregeld de vraag wat er aan de hand is wanneer iemand jouw e-mailadres als afzender gebruikt.

Het kan voorkomen dat iemand jouw e-mailadres gebruikt als afzender adres (reply adres). Veel spammers doen dit. Als afzender zie je dan je eigen e-mailadres staan. Spammers doen dit omdat vrijwel niemand zijn/haar eigen e-mailadres blokkeert, spam komt daarmee dus in je inbox aan. Ook kan het gebeuren dat anderen gaan denken dat jij die e-mail hebt verzonden, omdat jouw e-mailadres als afzender bij de e-mail staat. Je zou het kunnen vergelijken met iemand die jouw postadres als afzender op de achterkant van een envelop schrijft.

Hebben deze spammers toegang gehad tot mijn e-mailbox?
Nee, het enige wat ze gebruiken (beter gezegd misbruiken) is uw e-mailadres als afzender adres.

Kan ik hier iets tegen doen?
Helaas valt hier niet veel aan te doen. Je kunt iemand immers ook niet goed tegenhouden dat deze jouw postadres als afzender op de achterkant van een envelop te schrijft.
Je kunt eventueel wel de bron bekijken van het e-mailbericht en/of letten op eventuele url-vermeldingen in de e-mail, die je kun je dan bijvoorbeeld melden aan spamklacht.nl (OPTA).


4 Reacties op Iemand gebruikt mijn e-mailadres als afzender, wat nu?

  1. Pingback: Iemand Gebruikt E Mailadres - Spoofing: Voorkom Misbruik Van Je E-Mailadres - Kvk

  2. Pingback: Wat Kan Iemand Met E Mailadres - Iemand Gebruikt Mijn E-Mailadres Als Afzender, Wat Nu?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*