De laatste social media do’s & don’ts

online back upHet gebruik van social media lijkt te zijn gestabiliseerd en er is echter een kleine daling te zien in het dagelijks gebruik van kanalen als Twitter & Facebook. Heb je een bedrijfspagina dan wil je natuurlijk zorgvuldig omgaan met jouw volgers. Wij helpen je met graag met een aantal tips die je op zou kunnen volgen.

1. De wil om te willen verkopen moet er niet te dik bovenop liggen
Heb je een product of dienst en wil je graag direct conversie genereren dan moet je niet te commercieel over komen. Als je volgers hebt zullen die je volgen omdat ze jouw product of dienst al kennen en gebruiken of daar mogelijk interesse in hebben. Het is vaak al goed als jouw volgers jouw naam al voorbij zien komen met een leuke uiting.

2. Automatische berichten sturen naar je volgers
Je volgers op Twitter vinden het ongetwijfeld leuk als ze een persoonlijk berichtje van je krijgen. Maar de automatische berichtjes die sommige twitteraars sturen komen heel onpersoonlijk over en worden al snel een vorm van spam.

3. Mensen niet bedanken
Als iemand een vraag beantwoordt op sociale media of een voor jou interessante link deelt dan is het wel zo netjes ze daar ook even voor te bedanken. En nu we het daar toch over hebben, ‘liken’ is leuk maar kost het je echt teveel moeite om er ook even een bedankje bij te typen?

4. Te vaak herposten
10 keer hetzelfde posten zorgt er misschien voor dat iets meer mensen de post te zien krijgen maar het kan irritatie wekken bij jouw volgers.

5. Slecht taalgebruik
Sociale media zijn nog altijd grotendeels geschreven media. Het is van belang om een juiste spelling en zinsopbouw te gebruiken. Posts met fouten worden niet serieus genomen en die gaat ten koste van de geloofwaardigheid jouw product of dienst. Er zijn uiteraard nog veel meer zaken die van belang zijn om op een effectieve wijze met social media om te gaan. Een goede tip kan zijn om gerichte social media websites te volgen om zo op de hoogte te blijven van veranderingen in de markt.
Bron: Dutchcowboys.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*