Hulp nodig om veilig te surfen?

online back upDagelijks ontvangen duizenden mensen ongewenste e-mail, verzoeken om gegevens te verstrekken en winnen we voor miljoenen in diverse vage loterijen. Het lijkt wel of het zogenaamde ‘fishing’ alleen maar groter aan het worden is. De rijksoverheid heeft een nieuwe campagne website in de lucht gezet die internet gebruikers kan helpen met het ‘veiliger surfen’ op het internet.

De website www.veiliginternetten.nl geeft informatie en uitleg over het veilig gebruik van internet via de computer, tablet of mobiele telefoon. De site is ook in een mobiele versie te lezen. De websites www.digibewust.nl en www.waarschuwingsdienst.nl gaan op in www.veiliginternetten.nl

De lancering van veiliginternetten.nl is onderdeel van de Alert Online campagne die van 27 oktober tot 6 november loopt. Overheid en bedrijven besteden dan twee weken lang extra aandacht aan digitale veiligheid, waaronder ook veilig internetten.

Minister Kamp van Economische Zaken (EZ): ‘Er is nu één herkenbare plek waar je betrouwbare informatie kunt vinden over veilig internetten. Negen van de tien mensen zijn dagelijks online. Bijvoorbeeld om te bankieren, winkelen of gamen. Het is belangrijk dat zij zich kunnen informeren over hoe ze dat op een veilige manier kunnen doen.’

Naast deze website is het belangrijk om vooral het gezonde verstand te gebruiken. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan zal je er niet op in moeten gaan. Geef nooit gegevens zomaar door, klik niet op linken in een e-mail die je niet vertrouwd en bel anders met de afzender van de e-mail om te verifiëren of dit van hen is.

Bron: Computable.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*