Google is aan het broeien op een grote Penguin update

Er is al drie maanden geen update geweest van de zoekmachine Google. 3 Maanden geleden was er een update van Penguin naar 1.1. Er zit echter wel een update aan te komen, maar Google heeft nog niks bekend gemaakt. Waarschijnlijk komt er een flinke Penguin update aan. Dat het een grote wordt heeft Matt Cutt’s inmiddels bevestigd.

Veel SEO professionals en webmasters hebben angst voor deze update. Op de SES in San Francisco hield Matt Cutts een keynote. Tijdens deze keynote heeft hij een aantal vragen over de Penguin update beantwoord.

SearchEngineWatch heeft een video van de keynote op YouTube geplaatst, je moet je wel abonneren op hun YouTube kanaal wil je de video kunnen zien.

Hij maakte tijdens de keynote o.a. duidelijk dat het helemaal niet zo is dat Google iedere maand een update van bijvoorbeeld Penguin of Panda doorvoert. Ook is het niet zo dat updates van Penguin alleen updates van gegevens hoeven te betekenen. De reden waarom een update van bijvoorbeeld Penguin lang duurt is omdat engineers van Google eerst maanden informatie verzamelen waarmee het algoritme van Google beter gemaakt kan worden.

Matt Cutt’s heeft een waarschuwing gegeven, hij zei:
“de volgende update van Penguin wil je niet, engineers van Google hebben erg hard gewerkt aan deze update”

De volgende updates van de Google zoekmachine zullen “jarring en jolting” (stoten en schokken) zijn voor zowel webmasters als SEO experts. Het ziet er naar uit dat de Penguin update een enorm aantal websites zal gaan raken, tot wel 65% is de verwachting. Panda raakte 40%. En dit is nog maar het begin.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*