Hoe volg jij de consument op Facebook?

online back up

Facebook is er klaar voor, volgende week zal er een nieuw advertentie platform gelanceerd worden. Het platform is ervoor bedoeld om consumenten nog beter te gaan volgen en met name is de focus gelegd op mobiele apparaten.

Het nieuwe platform, dat Atlas gaat heten, laat adverteerders zien of consumenten een reclame hebben gezien, waar ze die hebben gezien, op welk apparaat ze die hebben gezien en of ze er iets mee gedaan hebben. Al deze informatie wordt gekoppeld aan het Facebook-account, maar de gegevens worden geanonimiseerd.

Met name een volledige rapportage is eigenlijk een ‘must’ voor adverteerders zodat men in ieder geval kan zien wat de effectiviteit van een campagne is geweest. In het huidige advertentie ‘back office’ systeem was dit echt te beperkt.

Volgens de bronnen is het advertentieplatform van Facebook bovendien veel gerichter dan wat Google nu kan bieden. Google is verreweg de grootste partij op de markt voor online advertenties. Google richt zich vooral op demografische gegevens terwijl Facebook de consumenten nu op persoonlijk niveau kan benaderen omdat in het Facebook-account van een persoon zo veel informatie beschikbaar is.

Facebook is steeds meer doordrongen van het feit dat het belangrijk is om een waterdicht advertentie platform te bouwen. Ik heb zelf ervaren dat ik na het opzetten van een campagne wel eens twijfelde of deze wel goed zou werken. Die twijfel was dan vaak gebaseerd op de summiere rapportages die ik zag, maar dit zal vanaf volgende week alleen maar beter gaan worden.

Welke campagnes draai jij op Facebook?

Bron: Nu.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*