Topleveldomeinnamen zijn goud waard!

Amazon heeft het hele ’topleveldomein’ .buy gekocht. Daarmee krijgt de webwinkel het alleenrecht op domeinnamen die eindigen op ‘.buy’.rv-dealer-buying-domain-name[1]

Amazon betaalde tijdens een veiling maar liefst 4.588.888 dollar (ruim 3,5 miljoen euro) voor het domein, zo meldt ICANN donderdag. Google deed ook mee aan de veiling, maar verloor.

ICANN is de organisatie die de domeinstructuur van het internet beheert en die nieuwe topleveldomeinen kan toewijzen aan bedrijven.

Vorig jaar werd begonnen met het uitrollen van nieuwe topleveldomeinen, zoals .wedding, .fashion en .microsoft. De toevoeging moet het makkelijker maken om een ‘goede’ domeinnaam te reserveren, want de ruimte op het populairste topleveldomein .com en op landelijke varianten als .nl is beperkt.

Als meerdere partijen geïnteresseerd zijn in een topleveldomein, houdt ICANN een veiling. Dat gebeurde woensdag voor de tweede maal.

Behalve .buy werd ook het topleveldomein .tech verkocht, voor 6,76 miljoen dollar. Dat domein wordt eigendom van het bedrijf Dot Tech LLC, dat vermoedelijk geld wil verdienen met de verkoop van losse .tech-domeinen.

Er werd ook geboden op het domein .vip. Ook die veiling werd verloren door Google, na een winnend bod van ruim 3 miljoen dollar. Het beursgenoteerde bedrijf Top Level Domain Holdings, dat veel verschillende topleveldomeinen heeft aangeschaft, won de rechten op .vip.

Welk domeinnaam zou jij willen kopen?

 

Bron: Nu.nl

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*