Java heeft dagenlang malware verspreidt.

De website van Java is dagenlang gebruikt om malware te verspreiden via een Java-exploit. De site zelf was niet gehackt, maar het advertentienetwerk dat ze gebruiken. Ook veel andere websites zijn getroffen.

javacom-verspreidde-malware-via-java-lek[1]

Het advertentienetwerk AppNexus heeft al eerder meegemaakt dat er door hun malware verspreid werd. AppNexus heeft eerder al aangegeven, dat het een team gaat samenstellen dat ervoor moet gaan zorgen dat er geen adevertenties met malware meer worden verspreid.

Java bevat zelf geen advertenties van dit advertentienetwerk, maar het gebruikt wel een tool van AppNexus om te meten hoe vaak er geklikt wordt op een banner. Op deze manier werd ook malware verspreid via Marktplaats, Wehkamp, VGZ en Groupon.

Op de getroffen websites werd er vorige week van dinsdag tot vrijdag malware verspreid. Als je dus met verouderde software op een getroffen site kwam is de kans groot dat je geïnfecteerd bent met Asprox-malware. Deze malware zorgt er voor dat er spam naar je computer wordt verzonden, maar het wordt ook gebruikt voor bannerclickfraude.

Het gebeurt wel vaker dat websites hierdoor getroffen worden. Nu.nl, Telegraaf en NRC hebben het ook al meegemaakt. Staat de malware ook op jouw computer, dan is de kans groot dat je het kan verhelpen door het programma te verwijderen. Je kunt het programma herkennen doordat het geen bestandsgrootte heeft.

Bron: Tweakers


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*