Google is er ook voor de kinderen!

online back upGoogle zou het voor ouders makkelijker willen maken om hun kinderen verschillende Google-diensten te laten gebruiken.

Volgens diverse bronnen zou Google naast Youtube willen kijken naar een gebruiksvriendelijke en vooral kindvriendelijke interface. Kinderen zijn de toekomst en zullen daarom vanaf een jonge leeftijd al affiniteit moeten krijgen met de diensten van ‘Google’.

Volgens de website is die variant onderdeel van een breder initiatief binnen Google om zijn diensten, zoals Gmail, ook voor kinderen toegankelijk te maken. Hierbij zouden ouders toegang krijgen tot een dashboard waarop zij de activiteiten van hun kinderen kunnen inzien.

Momenteel mogen kinderen onder een bepaalde leeftijd nog geen Google-account hebben. In de Verenigde Staten zijn websites namelijk verplicht om de toestemming van ouders te vragen wanneer kinderen onder de dertien jaar zich willen aanmelden.

Sommige bedrijven faciliteren dit via bijvoorbeeld een eenmalige transactie met een creditcard, maar Google biedt deze optie niet.

Het bedrijf vereist simpelweg een minimale leeftijd en staat geen aanmeldingen toe van personen die hier niet aan voldoen.

In Nederland geldt hiervoor een minimum leeftijd van zestien jaar. Er vindt echter geen controle plaatst of de ingevoerde leeftijd ook daadwerkelijk klopt, waardoor kinderen vrij eenvoudig alsnog zelf een Google-account aan kunnen maken.

Een slimme zet die er zeker voor zal zorgen dat de jeugd al snel kennis maakt met de diensten van de zoekmachine gigant.

Bron: Nu.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*