WhatsApp ‘share button’ op jouw website?

online back up

Social media innovaties gaan hard, maar een WhatsApp deel knop op jouw website lijkt in de tijd niet overbodig!

Het gebruik van WhatsApp blijft ook na de overname door Facebook maar toenemen. Het aantal maandelijks actieve gebruikers is bekend, alsmede ook het aantal verstuurde en ontvangen berichten. Een ding is alleen niet direct zo duidelijk als bijvoorbeeld Facebook of Twitter, en dat is het bereik. Op de grote sociale platformen wordt veel openbaar gedeeld, het aantal shares en/of bereikte personen zijn dan zichtbaar. Bij WhatsApp wordt alles met een bepaalde persoon of groep gedeeld, en is dit wat minder duidelijk. Toch zijn er inmiddels een paar sites die  geëxperimenteerd hebben met een WhatsApp deelknop, en die hebben flinke resultaten gezien.

Zelf een WhatsApp deelknop plaatsen op jouw website? Dat is uiteraard mogelijk, en wel met deze officieuze WhatsApp button generator van TeamKBX en Kris Siepert. Het gebruikt WhatsApp’s custom URL scheme om dit mogelijk te maken.

Het toevoegen van een WhatsApp deelknop is wel wat gecompliceerder dan het toevoegen van een Twitter or Facebook knop, omdat WhatsApp sharing alleen werkt op de iPhone. (WhatsApp is ook beschikbaar voor Android en andere platformen, maar enkel de iPhone app werkt met de URL scheme.) De generator van Siepert zorgt dat hij alleen zal verschijnen op apparaten die het kunnen gebruiken (iPhones dus).

Mogelijk komt WhatsApp zelf ook nog een keer met een dergelijke oplossing. Tot die tijd lijkt dit toch iets te zijn waar je als uitgever, website of nieuwsportaal even naar moet kijken omdat de resultaten lonend kunnen zijn?

Zie jij de toegevoegde waarde? Discussieer mee!

Bron: Dutchcowboys


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*