Wat doet u aan online data beveiliging?

Online data beveiliging blijft bij kleine bedrijven vaak erg achter. Slechts 34% van het aantal MKB bedrijven is actief met het beveiligen van zeer gevoelige data. 

front_laptop[1]

Volgens een schatting van IDC zijn er wereldwijd meer dan 80 miljoen bedrijven actief met minder dan 10 werknemers. Veel van deze bedrijven doen niets aan online databeveiliging, omdat zij er van overtuigd zijn dat zij een te klein bedrijf zijn om aangevallen te worden door cybercriminelen. Uit een ander onderzoek blijkt echter dat meer dan 30% van alle geanalyseerde datalekken, kleine bedrijven het slachtoffer zijn geworden.

De reden dat de meeste kleine bedrijven online beveiliging links laten liggen is, omdat kleine bedrijven / start-ups hier geen budget voor hebben. Zodra er wat financiële ruimte is investeert men dat in het genereren van meer nieuwe klanten. Om deze reden adviseert Kapsersky Lab aan kleine bedrijven om te investeren in beveiligingsmaatregelen waar zij het meest mee geconfronteerd worden.

Ondernemers moeten inzien dat het belangrijk is om te voorkomen dat data lekt zoals: bankgegevens, inloggegevens en bedrijfsgegevens. Zodra je dit soort dingen gaat opslaan op je computer of op het internet moet je er wel voor zorgen dat hier niemand van buitenaf bij kan. Als klein bedrijf mag je absoluut niet denken dat je niet interessant bent voor ‘hackers’. Sommige ‘hackers’ hebben namelijk juist de voorkeur voor kleine bedrijven. Ze zijn makkelijker te hacken en het kost relatief minder tijd.

Zorg er dus voor dat jij al jouw belangrijke gegevens goed beschermd, omdat dit uiteindelijk het faillissement van jouw bedrijf kan betekenen. Hoe ga jij hiermee om?

Bron: dutchcowboys.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*