Ben jij de hele dag online?

Tegenwoordig zijn we de hele dag online, maar wat voor gevolgen heeft dat voor onze werkdag? Vergroot het je kans op een baan? Krijg je er meer vrienden bij of word je er juist eenzamer van? 

socialmedia[1]

Er verschijnen steeds meer onderzoeken over de gevolgen van het internet, maar de resultaten zijn erg tegenstrijdig. De een vindt internet geweldig omdat hij hier veel vrienden mee kan maken en heel de dag met ze kan praten en de ander is er erg kritisch op, omdat ze vinden dat er bijna geen persoonlijk contact is en dat er veel te veel tijd aan wordt besteed.

Zo heb ik een artikel gelezen over een tiener die verteld wat ze de hele dag gebruikt aan social media. Hierin vertelde ze dat ze eigenlijk heel de dag aan het ‘what’s appen’ is, 3 uur per dag bezig is met ‘Facebook’, een uur op ‘Instagram’ zit en nog een tijd bezig is met ‘Tumblr’. Ik vind zoveel tijd besteden aan social media erg veel.

21 juni 2014 in Theater de Philharmonie zal de Amerikaanse filmmaker, futurist en filosoof Jason Silva zijn visie delen over de technologische ontwikkelingen en de mens. Silva is bekend geworden met kort filmpjes op Youtube genaamd ‘Shots of Awe’. De filmpjes gaan over filosofische beschouwingen over de technologie. Ook is hij bekend geworden met het programma Brain Games van National Geographic. Silva houdt zich bezig met het verbinden van technologische ontwikkelingen en levensbeschouwelijke thema’s zoals: Dood, zingeving en liefde. Zijn visie is dat deze informatie moet bijdragen aan hoe wij met Facebook en Twitter omgaan om moeten gaan. Silva gaat het voornamelijk hebben over wat er gebeurt als de technologieën positief gebruikt worden.

Als jij hier bij wilt zijn kan dat uiteraard, kijk voor meer informatie op de website. Als je gaat laat het ons even weten hoe het is geweest?

Bron: link


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*