Facebook gaat de strijd aan met valse likes

Facebook is likes die op onrechtmatige wijze zijn verkregen zat. Het gaat om likes die gekocht worden, via malware geplaatst worden of verkregen worden door misbruik te maken van accounts (gehackte profielen).

Valse likes zijn schadelijk voor Facebook en daarom wil zij hier actie tegen gaan ondernemen door dit soort likes te verwijderen. Ze heeft hier belang bij, omdat adverteerders echte Facebook gebruikers willen. Het aantal likes wordt onder andere gebruikt als graadmeter voor de advertentietarieven.

Nieuw algoritme
Echte likes worden natuurlijk niet verwijderd, maar het algoritme zal snel genoeg aangeven of er signalen zijn dat bepaalde likes vals zijn. Wanneer het algoritme ziet dat een pagina in korte tijd een grote hoeveelheid likes krijgt zullen deze likes verwijderd worden. Het ziet er naar uit dat ook dit algoritme weer omzeild zal worden door fraudeurs.

Alles wat nep is moet weg en snel ook
Volgens Facebook is 1 % van alle likes nep en 5 á 6 %van de profielen is nep. Als Facebook haar netwerk schoon krijgt dan zal de netwerksite ook meer waard worden voor adverteerders, dit zal uiteindelijk zorgen voor meer inkomsten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*