Meten is …….. voor alle webshop eigenaren!

Snelheid en bedrijfszekerheid van een ‘webwinkel’ is cruciaal. Internetgebruikers zijn gewend aan razendsnelle sites en willen niet wachten op een webpagina. Het risico dat bezoekers die met een lange laadtijd worden geconfronteerd naar een concurrerende website gaan is dan ook groot.

Om die reden investeren bedrijven en organisaties fors in de onderliggende IT van webwinkels. Storingen of lange laadtijden voorkomen is echter niet eenvoudig. Een website is opgebouwd uit een groot aantal elementen, die samen één webpagina vormen. De Belgische website Het Laatste Nieuws bijvoorbeeld, bestaat alleen al uit 150 verschillende elementen. Dit zijn uiteraard eigen artikelen, maar ook Facebook-plugins, advertenties en video’s.

Voor webwinkels van fysieke producten is die diversiteit niet anders. Ook daar wordt de website verrijkt met input van derden, waardoor er grote onderlinge afhankelijkheid van alle elementen op de website ontstaat.

APM
Monitoring van het verkeer op een webstore is daarom cruciaal. Mogelijke problemen in de keten moeten zo snel mogelijk gesignaleerd worden. Nog beter is het wanneer men door ‘permanent monitoring’ in staat is een dreigend euvel te onderkennen en maatregelen te nemen voor zich werkelijk een storing voordoet. Daarom is APM (Application Performance Management) een onmisbaar onderdeel geworden van een robuuste online omgeving.

Meten is weten
Meten is voor online organisaties daarom noodzakelijk. Het is de enige manier om de prestaties en bereikbaarheid van websites te kunnen garanderen. En eigenlijk heb je geen keus. Als je in hoge mate afhankelijk bent van de snelheid waarmee derde partijen content aanleveren, moet je die input continu monitoren en moet je in staat zijn bij problemen meteen de vinger op de zere plek te leggen.

Bron: Dutch Cowboys.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*