Plus jij ook met Google plus?

Soms vraag je jezelf af waar we naar toe gaan met zijn allen. Google Plus is weer een extra sociaal netwerk waar je hele diverse zaken kan doen als gebruiker.  Is het allemaal niet te veel of biedt Google Plus wel degelijk die meerwaarde?

Google Plus,  is in een korte tijd erg groot geworden. Groot, qua aantallen geregistreerde gebruikers, maar het aantal actieve gebruikers is maar een relatief klein deel daarvan. Het door Google bijna afdwingen (je blijft natuurlijk een eigen keuze hebben!) van het aanmaken van een Google Plus account (bijvoorbeeld door het als voorwaarde te stellen voor het reageren op YouTube) zorgt voor veel weerstand, maar ook voor veel registraties.

Google Plus telde eind 2013 1,15 miljard geregistreerde gebruikers (eind 2012 waren dat er nog 435 miljoen). Het aantal actieve gebruikers is echter minder hard gegroeid: eind 2012 waren dat er 223 miljoen, eind 2013 359 miljoen.

De tijd die gemiddeld op Google Plus wordt doorgebracht is wel flink toegenomen, bijna verdubbeld zelfs. Mensen die Google Plus actief gebruiken doen dit voornamelijk om foto’s te uploaden en te delen (68%). Er worden wekelijks 1,5 miljard foto’s en afbeeldingen geüpload.

Misschien gaan we Google Plus toch maar een kans geven?

Bron: Dutch Cowboys

 

 


1 Reactie op Plus jij ook met Google plus?

  1. Avatar van DemiGoth DemiGoth schreef:

    Dat afdwingen van Google+ is wat mij tegen staat. Ik ben sinds 2006 (2005?) actief als uploader op YouTube. Inide tijd veel geupload en commentaar gegeven op films. Nu moet ik in een keer een Google+ account hebben (wat ECHT NIETS toevoegt voor mij) om commentaar te kunnen geven? Dacht ’t niet. Dan maar geen commentaar meer geven op videos.

    Als ik iets wil delen met vrienden dan doe ik dat wel via FaceBook, waar een groot deel van mijn familie zit. Heb niet het idee dat ik ze op Google+ kan vinden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*