Waar moet je allemaal bij opletten bij het kiezen van een Cloud Management Services Provider?

Veel bedrijven stappen de laatste tijd over naar een Cloud Services, maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de keuzen hiervan? Het is gebleken dat vele bedrijven zich bij de Cloud Services met de laagste kosten zullen melden. Is dit het beste wat u kunt doen? Hier vindt u een aantal tips bij de keuze van een Cloud Service.

Naamloos

Kiest u voor outsourcing of outtasking? Dit is waarschijnlijk 1 van de eerste keuzes die u zult moet gaan maken. Bij het gebruiken van outsourcing wordt het geheel gericht op het overnemen van mensen, middelen en processen voor een langere periode. De andere keuze die u hebt (outtasking) richt zich meer op kwaliteit en niet echt op de prijs. Hierbij worden specifieke bedrijfstaken uitbesteed.

Wat ook belangrijk is om eens na te gaan is het portofolio van de serviceprovider. Het is natuurlijk voor u het beste als de provider zich zo breed mogelijk aanbiedt. U moet natuurlijk er wel op kunnen vertrouwen dat als zij zich zeer breed aanbieden dat alle diensten die zij voor u doen ook goed gebeuren. Hiervoor kunt u altijd referenties opvragen en bij deze vragen naar de tevredenheid van de provider.

Het komt wel vaker voor dat een Cloud Service een positieve businesscase laat zien. Dit garandeert echter niet dat het er allemaal over 2 jaar nog zo uitziet. Kijk bij uw keuze altijd goed of het bedrijf beschikt over de juiste expertise, tools en mensen zodat u bij vragen direct antwoord krijgt hierop. U kunt altijd navragen hoe de Service zijn dagelijkse bedrijfsvoering invult. Door dit te doen komt u er achter hoe zij hun tijd besteden aan bedrijven en hoeveel tijd zij aan uw bedrijf gaan besteden.

Als laatste punt wilt u natuurlijk ook dat u goed beveiligd bent tegen alle bedreigingen. Veel bedrijven gaan er van uit dat zij over de security niet veel vragen hoeven te stellen en dat dit voor zelfsprekend zou moeten zijn. Het is toch verstandig om hier een aantal vragen over te stellen. Voldoet de provider wel aan ISO27001? Op welke manier richt de provider zich op zijn multitenancyplatform, zijn de medewerkers gescreend, hoe worden de netwerken beveiligd en wordt de plaats van dataopslag gegarandeerd?

Bron: http://cio.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*