Facebook huurt iemand in die computers leert te denken?

Computers die kunnen zien, horen, denken en redeneren als mensen, maar dan wel met de snelheid en nauwkeurigheid van een computer…

Het lijkt allemaal er veel op een nieuwe aflevering van ‘Star Trek’ maar het is toch de realiteit van vandaag.onlinebackup

IBM heeft zij eigen Watson. Google heeft in samenwerking met NASA en de Universities Space Research Association (USRA) een eigen Quantum AI Lab. En ook Facebook kondigde in september aan te starten met een nieuw Artificial Intelligence lab. Gisteren werd bekend dat Facebook een ster op dit gebied heeft aangetrokken: Professor van de New York University, Yann LeCun.

LeCun kondigde dit zelf via een post op Facebook aan. Hij zal het lab part time gaan runnen, ook part time les blijven geven, en toezien op de samenwerking tussen Facebook en NYU’s Center for Data Science.

Deze nieuwe AI Group van Facebook zal vestigen in Menlo Park (CA), in Londen (UK), en in Facebook’s nieuwe faciliteit in New York City, vlakbij NYU’s belangrijkste campus.

LeCun heeft een lange geschiedenis als het gaat om het uitvinden van computers die zelf denken. Zo wordt zijn handschrift herkennings technologie gebruikt door banken in de hele wereld. En recent heeft hij samen met de Universiteit van Toronto Geoffrey Hinton, bekend gemaakt vooruitgang te boeken op het gebied van computers die zichzelf leren, een concept genaamd “unsupervised learning.”

De volgende generatie van Artificial Intelligence is genaamd “deep learning” en LeCun is zo bekend op dat gebied dat Mark Zuckerberg (CEO) en Michael Schroepfer (CTO) beide van Facebook, aanwezig waren op een “deep learning” conferentie in Tahoe om daar het aanstellen bekend te maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*