Heb jij ook wel eens met dat bijltje moeten ‘hacken’?

Vandaag is in het nieuws gekomen dat hackers vanuit Nederland een groot aantal gebruikersnamen en wachtwoorden hebben kunnen achterhalen.

De hack trof gebruikers van onder meer Facebook, Gmail, Yahoo, Twitter, Linkediwebhostingn en het bedrijf ADP, dat salarisstrookjes verwerkt. Volgens Trustwave kan het ”directe financiële gevolgen” hebben als hackers gegevens van dergelijke payroll bedrijven in handen krijgen.

Bedrijven krijgen wekelijks te kampen met diverse ‘fishing’ e-mails waarin aangeboden wordt om geld te storten omdat “opa plots overleden is” of wordt er gevraagd om contact op te nemen om een “business offer” te bespreken. Bedrijven krijgen vaak via algemene e-mail adressen ongewenste e-mail binnen die niet altijd tegen te houden is.

Het is aan te raden om vaak wachtwoorden te kiezen die niet voor de hand liggen en deze eigenlijk maandelijks te vernieuwen. Als men wachtwoorden in een document zou willen bewaren op een plaats dan is het niet handig om dit document dan ook de naam ‘wachtwoord bestand’ of iets dergelijks te noemen, maar eerder een naam die niet in de buurt komt van dit onderwerp.

Ga hier zorgvuldig mee om want als je gehackt wordt dan kan dit verstrekkende financiële gevolgen voor de bedrijfsvoering hebben!

Bron: ANP

 

 

 

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*