SIDN wil fonds oprichten voor ontwikkeling internet

sidn-fondsDe SIDN wil een onafhankelijk fonds oprichten met als doel de welvaart en welzijn in Nederland te verhogen door middel van het leveren van een bijdrage aan de vergroting van de economische en maatschappelijke waarde van het internet.

Het fonds wil dit doen door projecten financieel te gaan ondersteunen welke gericht zijn op het stimuleren van het internet in Nederland (waaronder innovatie, onderwijs en onderzoek). De SIDN wil een startvermogen beschikbaar stellen aan het fonds van 5 miljoen euro en wil het fonds duurzaam financieel ondersteunen. Registrars en andere partijen, actief binnen de internetgemeenschap, zullen actief worden betrokken bij de uitwerking van het fonds.

In overleg met de bij de SIDN aangesloten registrars (over het algemeen hostingbedrijven en internet service providers) zal de SIDN de inrichting van het fonds verder uitwerken. de SIDN ziet de oprichting van het fonds als een invulling van haar eigen doelstelling om voor de internetgemeenschap een toegevoegde waarde te leveren.

Bron: SIDN.nl


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*