Particulier verstuurt fraude mail

mail-fraudEne C.L.S. Verschoor verstuurt aan ondernemers een e-mail met een bijlage. In de de bijlage zit schadelijke software. Pas dus op met deze fraude mail en gooi hem weg.

C.L.S. Verschoor doet het voorkomen alsof hij een betalingsherinnering heeft ontvangen van een bedrijf. Hij wil netjes de rekening betalen en vraagt daarom of de ondernemer (ontvanger van de e-mail) kan uitzoeken of er nog sprake is van een openstaande factuur, hij denkt namelijk dat alle rekening zijn betaald.

De bijlage bij de e-mail heet ‘herinneringen’ (zip-bestand). Open deze bijlage niet! Het gaat hier namelijk om malware, dat is software die schade kan toebrengen aan uw computer.

In dit geval gaat het om een gerichte actie. Normaal zie je dat oplichters honderden e-mails tegelijk versturen, maar in dit geval richt de oplichter zich specificiek op ondernemers. Niet zo verwonderlijk, dit is een doelgroep die het vaak druk heeft en in alle drukte eerder geneigd is een bijlage te openen zonder te controleren wat de bijlage nu precies is.

Bekijk een voorbeeld van de e-mail


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*