Twitter doet grootste overname tot nu toe en koopt MoPub

twitter-overname-mopubTwitter heeft haar grootste overname tot nu toe gedaan. Ze heeft het mobiele advertentienetwerk MoPub overgenomen. Twitter betaalde met 350 miljoen dollar aan aandelen. Ze heeft deze overname gedaan om zo een nog betere positie op de mobiele advertentiemarkt te verkrijgen.

MoPub heeft ongeveer 100 mensen in dienst en is 3 jaar geleden opgezet. Interessant om te weten, de inkomsten die ze genereren met advertenties op mobiele devices is hoger dan advertenties op desktops.

Twitter gaat MoPub verwerken in haar eigen systeem
Twitter wil graag de MoPub technologie gaan verwerken in haar eigen Twitter ads platform. MoPub beschikt immers op dit moment over een compleet platform waarbij in realtime geboden kan worden op advertenties. Vergelijk het maar een beetje met Google Adwords. Twitter wil reclame aan gebruikers laten zien waarvan zij denkt dat het nuttig en interessant is, oftewel gerelateerde advertenties tussen je Twitterberichten.

Op dit moment zijn er eigenlijk veel te veel mobile adtech bedrijven die vrijwel allemaal hetzelfde doen. Die bedrijven moeten nu een keuze gaan maken: gaan ze de markt domineren, vragen ze zelf om overgenomen te worden, laten ze zich overnemen of gaan ze ten onder. In het geval van MoPub was er naast Twitter nog een bieder, Millennial Media.

Opmerkelijk aan de overname van MoPub is dat er geen geld betaald is voor de overname. Twitter heeft het bedrijf gekocht voor 350 miljoen dollar aan aandelen in Twitter. De verwachting is dat Twitter haar beursgang zal maken in 2014. De waardering zou dan weleens uit kunnen komen op een bedrag van ruim 15 miljard dollar (dat is ruim 11,3 miljard euro). Deze deal is leuk binnenlopen voor de oprichters van MoPub, nog maar 3 jaar geleden opgezet en nu 350 miljoen aan aandelen hebben in Twitter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*