Wifi Spots Ziggo nog niet massaal gebruikt

ziggo-wifispotsNog maar een vijfde van de Ziggo abonnees gebruikt de wifispots van Ziggo. Dit zijn ongeveer 200.000 klanten. Via wifispots kunnen klanten van Ziggo gebruikmaken van elkaars internetverbinding. Op deze manier kun je dus ook op een andere locatie kosteloos internetten. De internetverbinding die iemand deelt zou hier niet onder te lijden hebben.

De uitrol van wifispots is inmiddels afgerond, hiermee werd gestart in april. Er zijn ongeveer 15.000 klanten die hun wifispot niet hebben ingeschakeld. Deze klanten kunnen dan ook niet gebruik maken van iemand anders zijn wifi.

Het wifinetwerk van Ziggo kan vooral gevonden worden in woonwijken. In steden als Den Haag, Amersfoort en Utrecht kun je als Ziggo klant dus gratis internetten via de wifispots. Steden als Rotterdam en Amsterdam vallen buiten het gebied van Ziggo, hier is UPC de belangrijkste internetaanbieder.

Er is nog geen samenwerking tussen Ziggo en UPC. UPC is al wel aan het testen met wifispots, dit doet ze in Zutphen. Ziggo hield haar testfase in Groningen, ondanks deze uitgebreide testfase is ze toch nog op enkele problemen gestuit. Er zijn bijvoorbeeld apparaten die niet automatisch overschakelen van wifispot naar het thuisnetwerk. Het thuisnetwerk functioneert daarom niet wanneer de klant op de eigen wifispot zit.


2 Reacties op Wifi Spots Ziggo nog niet massaal gebruikt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*