MegaTrade mail is vacaturefraude

mailfraudeEr gaat op dit moment een e-mail rond van MegaTrade, dit is vacaturefraude. Ga niet op dit aanbod in, want dit is nep. Vacaturefraude is een vorm van fraude waarbij oplichters zogenaamd namens een bedrijf opzoek gaan naar personeel. Dit soort nepbedrijven struinen vacaturebanken af opzoek naar werkzoekenden om ze vervolgens een baan aan te bieden die helemaal niet bestaat.

MegaTrade werkt ook zo. Ze benaderen werkzoekenden per e-mail om ze vervolgens te verleiden tot een mooie functie die vanuit huis gedaan kan worden. MegaTrade stuurt bij de e-mail een bijlage mee. Hierin wordt gevraagd naar persoonlijke informatie en bankgegevens. Reageer niet op de e-mail van MegaTrade! Oplichters kunnen namelijk uw persoonlijke gegevens misbruiken.

Een voorbeeld van de e-mail kan hier worden bekeken


32 Reacties op MegaTrade mail is vacaturefraude

 1. Avatar van Misty Misty schreef:

  Hallo,

  Ook ik heb zo’n mail gehad. Gelukkig heb ik niet gereageerd. Het voelde al niet goed.Ook hebben ze me gebeld dat ik maandag a.s. direct kon beginnen. Ik heb gezegd dat ik er over na wilde denken. Ze bellen maandag terug…………..

  Groetjes

 2. Avatar van saar saar schreef:

  ook ik kreeg net een mail… Ben alleen niet zo stom om er in te trappen 🙂

 3. Avatar van J. de Wit J. de Wit schreef:

  Mijn dochter kreeg gister een mail van Megatrade. In de mail stond dat ze minimaal 1500 bruto per maand zou verdienen voor part time thuiswerk. In de bijlage stond 3000 euro. Voelde niet goed vooral niet omdat ze gelijk om haar bankrekening vroegen.
  Intuïtie klopt dus toch vaak.

 4. Avatar van Willeborts Erik Willeborts Erik schreef:

  Ik ben er spijtig genoeg wel ingestapt met alle gevolgen vandien.

  • Avatar van Nina Stokkings Nina Stokkings schreef:

   welke gevolgen van dien? ik zie dat jou reactie gister is geplaats. ik ben er zelf ook ingetrapt en ook terwijl ik al een slecht gevoel erover had. Nadat ze me belden vanmorgen vertrouwde ik het helemaal niet meer maar het was al te laat want ik had met me domme kop gister dat formulier al ingevuld en zie vandaag na het telefoontje pas deze berichten op google.

 5. Avatar van Nina Stokkings Nina Stokkings schreef:

  wat moet ik nu doen? ze zeiden vandaag dat ze morgen het geld al zouden storten…. naar de politie gaan? Straks komen ze me opzoeken omdat ze natuurlijk wel al me gegevens hebben ontvangen :S

 6. Avatar van Nina Stokkings Nina Stokkings schreef:

  en wat nu als ze morgen daadwerkelijk het geld op mijn rekening storten waarvan hun verwachten dat ik het weer naar een ander rekening nr overstort?

  Straks doe ik dit niet of duurt het ze te lang en heb ik ze hier voor me deur staan aangezien ze mijn gegevens hebben.

  Het gaat hier natuurlijk wel om crimineelgeld, aldus CRIMINELEN!

  • Avatar van bHosted.nl bHosted.nl schreef:

   Zo vaart zal het vast niet lopen, mocht je iets overgeboekt krijgen dan direct terugboeken. Of even naar de bank bellen en transacties van dat rekeningnummer blokkeren. Het beste kun je echt even informeren bij fraudehelpdesk.nl die hebben ervaring met dit soort situaties.

 7. Avatar van Monique Monique schreef:

  Vreselijk,

  Net kwam ik achter dat ik deze mail dus ook heb gehad (10 dagen geleden, die zat bij ongewenste mail). Ik ging dus voor info op internet zoeken en ik toen kwam ik hier.

  Zo jammer dat er zulke mensen zijn die mensen belazeren die serieus op zoek zijn naar werk. Echt waar, steeds minder mensen lijken te vertrouwen!

 8. Avatar van W W schreef:

  Ook ik heb deze mail gehad. Wat zijn ‘alle gevolgen’ van dien als je het geld NIET doorboekt? Heeft iemand al zoiets meegemaakt?

 9. Avatar van missladysou missladysou schreef:

  YUP ik ben helaas hier ook 1 van geworden. Ik had 1 x geld overgemaakt naar rusland en toen kwam ik op deze website terecht, omdat ik het toch apart vond. Ik heb tegen een ene Lisette van den Berg gezegd dat ik stop, omdat ik een ander baan heb gekregen. Toen vroeg ze dus of ik het bedrag niet kan overmaken naar een klant en bij deze zei ik dus nee ik zal helaas moeten stoppen.

  Ik weet niet waar ik met mijn hoofd was, maar ze hebben wel adres en reknr. Op zich het hebben van reknr is niet zo erg; je blokkeert het of neemt een ander reknr. Je stort het geld terug. Ik heb even niks meer van deze fraudeur gehoord. Ik kon niet bij politie terecht, omdat ik niet benadeeld ben. En damn wat was die politieagente toch erg aan het veroordelen; ik weet ook wel dat ik een fout heb gemaakt, dan hoef je me nog niet de grond in te boren. Ik was al genoeg vernederd. Ja maar goed voor diegene die het formulier hebben ingevuld; ik denk niet dat het zo ver zal gaan dat ze je komen opzoeken. Als je gewoon aangeeft te stoppen vanwege iets? Hoe is het bij julle verlopen? Nog wat gehoord of hebben ze je alsnog geld gestort?

 10. Avatar van rutger rutger schreef:

  ik ben ook slachtoffer geworden via info@leknl.com via ene jeroen en ene lissete..

  ik ben een dossier aan het samenstellen voor de politie. Ze zijn al met een grootschalig onderzoek bezig. Mocht u nog een emailadres of telefoonnummer van deze (poolse) bende hebben dan hoor ik dat graag

 11. Avatar van missladysou missladysou schreef:

  Dag rutger,

  Ik heb ook alles doorverstuurd naar fraudeafhandeling@ing.nl en politie.
  Lisette van den Berg , is met wie ik destijds contact heb, alhoewel ze gewoon namen gebruiken.

  Weet jij hoelang het duurt voordat ze je rekening weer openen?

  Groet,
  SOU

 12. Avatar van missladysou missladysou schreef:

  Lisette van den Berg , emailadres van deze oplichter

 13. Avatar van Cor Houben Cor Houben schreef:

  Vandaag ook benaderd. Vertrouwde het niet, even gegoogled en kwam op jullie site. Goed dat zoiets bestaat. Uiteraard niet gereageerd.    

 14. Avatar van r.poulin1980@hotmail.com r.poulin1980@hotmail.com schreef:

  Hallo allemaal,

  Zoals eerder vermeld heb ik reeds aangifte met het dossier bij de politie gedaan. (ging niet van harte uiteraard)

  Wel kreeg ik vandaag al een soortgelijk “sollicitatiebericht” binnen. LET DUS OP VOOR MAILS , NU VAN KPMG

  hoe meer mensen reageren en aangifte doen, hoe meer kans we maken dat dit ooit stopt

 15. Avatar van klaas wilting klaas wilting schreef:

  Ben gister benaderd!!!! zijn nog steeds bezig die achterlijke

 16. Avatar van Martin Martin schreef:

  Ik ben ook zo stom geweest en mijn bankrek voor een 1-malige transactie te laten gebruiken. Nu met de bank een probleem, en proberen dat zo goed mogelijk op te lossen.
  Wel na veel aandringen aangifte kunnen doen. Is er ook nog zoiets als “lotgenoten”, waar je steun krijgt van elkaar?

  • Avatar van oemedali2012@hotmail.com oemedali2012@hotmail.com schreef:

   Jah Martin,

   Ik krijg de laatste tijd ook van die berichtjes van KPMG, kunt u mij vertellen van welke emailadressen u bent benaderd.

   • Avatar van oemedali2012 oemedali2012 schreef:

    Jah Martin,

    Ik krijg de laatste tijd ook van die berichtjes van KPMG, kunt u mij vertellen van welke emailadressen u bent benaderd.

 17. Avatar van oemedali2012 oemedali2012 schreef:

  Jah Martin,

  Ik krijg de laatste tijd ook van die berichtjes van KPMG, kunt u mij vertellen van welke emailadressen u bent benaderd.

 18. Avatar van h.amakran@hotmail.com h.amakran@hotmail.com schreef:

  Hoi,

  Ik kreeg van de week ook een email corp@kpmgcorp.com.
  Gelukkig heb ik een gezonde dosis wantrouwen want er ging meteen een belletje rinkelen. Vervelend dat zulke oplichters misbruik maken van de crisis.

 19. Avatar van kpmgoplichter kpmgoplichter schreef:

  @oemdali

  jij wilt pasjes regelen en gebruik maken merk ik

  maar daar zijn we goed in dus proberen heeft geen zin meer anno 2014…wel leuk dat je het via hier probeerd hahahah

  en iedereen die opgelicht is, sorry, hier in het oosten is een gulden een daalder waard

 20. Avatar van Martin Martin schreef:

  @kpmgoplichter

  ?????????????????? Wat bedoel je precies?

  Ik stelde de vraag of er nog meer mensen hier daadwerkelijk het slachtoffer van zijn geworden, zodat we acties kunnen bundelen i.p.v. ieder voor zich te gaan.

 21. Avatar van Marieke Marieke schreef:

  @kpmgoplichter
  Wij in het westen hebben al ruim 10 jaar de EURO

 22. Avatar van H H schreef:

  Beste Marieke,

  Ik ben zelf ook slachtoffer geworden van deze slinkse manier van fraude.

  Hoe zou u willen bundelen. Heeft u app?

 23. Avatar van Huub Huub schreef:

  Ik ben voor Radio 1 momenteel bezig met een onderzoek naar fraude via nep-banen / phising / doorsturen van geld. Ik zou graag in contact willen komen met mensen die de dupe zijn geworden van deze vorm van fraude, in dit geval van de Mega Trade fraude. In eerste instantie gaat het om “off the record” contact om het probleem correct in kaart te kunnen brengen.
  Het programma waarvoor ik onderzoek doe is Reporter Radio.
  Je kunt mij bereiken via reporterradio@kro-ncrv.nl
  Onze website is radio1.nl/reporterradio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*