Slechts nieuws voor websites die auteursrechtelijk beschermd materiaal aanbieden, dit soort sites gaan lager scoren in Google. Google gaat namelijk haar algoritme aanpassen. Er is wel een opmerkelijke uitzondering, populaire websites mogen hoog blijven scoren. Het algoritme gaat kijken naar het aantal verwijderingsverzoeken. Als dit aantal hoog is voor een website dan gaat deze lager scoren.
De aanpassing in het zoekalgoritme is goed nieuws voor websites die legale content aanbieden, deze zullen namelijk hoger gaan ranken. Voorbeelden zijn de websites Hulu en Spotify. Voor websites als YouTube verandert er (vrijwel) niets. Sterker nog dit soort populaire websites (bijvoorbeeld YouTube, Tumblr en Twitter) zullen juist hoger gaan scoren in de rankings. De wijziging in het algoritme zal geen bedreiging vormen voor populaire zoekresultaten, aldus Google.
Google gaat dus kijken naar het aantal verwijderingsverzoeken dat ze binnen krijgt. Voor mensen die geraakt worden en vinden dat ze onterecht verwijdert zijn uit Google kunnen gebruik maken van de counter-notice tools. Hiermee kunnen websites aangeven dat ze een verwijderingsverzoek onterecht vinden en dat ze herstel van de situatie willen aanvragen. Als een herstelverzoek is ingediend moeten de partijen die het niet eens zijn met elkaar tot een overeenkomst zien te komen. Na 14 dagen wordt de content weer herstelt. Het is aan de klager om eventueel te beslissen hier tegenin te gaan door een rechtzaak te starten. Google heeft ook bekend gemaakt dat het stopt met het toekennen van hoge posities aan het eigen netwerk Google+.