Phishing e-mails in omloop met als kenmerk bol.com en Wehkamp

phisingEr worden e-mails rondgestuurd met daarin de tekst dat er nog een verschuldigd bedrag is bij Bol.com of Wehkamp. De oplichters die deze e-mail rondsturen doen zich voor als IDEAL Rabobank.

In sommige e-mails staat dat er een bepaald product besteld zou zijn, bijvoorbeeld een plasma TV of een wasmachine. In weer andere e-mails wordt alleen een factuurnummer vermeld.

In de e-mails staat een link waarop gevraagd wordt te klikken. Doe dit nooit, want u loopt de kans malware op uw computer binnen te halen of er zal gevraagd worden aan u diverse bankgegevens in te vullen.

Dit soort e-mails altijd direct verwijderen!

Een voorbeeld van zo’n e-mail kunt u hier vinden


9 Reacties op Phishing e-mails in omloop met als kenmerk bol.com en Wehkamp

 1. Avatar van Erni ottens Erni ottens schreef:

  Dag ik heb ook een dergelijke mail gehad, maar dan van ideal weh kamp en abn Amro

 2. Avatar van Monique Monique schreef:

  Vannacht 2 mailtjes van “wehkamp” gehad over een betaling die uit handen is gegeven aan een incassobureau en binnen 3 dagen van mijn rekening afgeschreven zou worden.
  Ik betaal altijd keurig als ik iets bestel en klopt dus geen bal van!
  Wel een slim tijdstip weekend / Pinksteren termijn van 3 dagen en de wehkamp betalingsafdeling alleen bereikbaar op werkdagen.

 3. Avatar van Mieke Mieke schreef:

  Vannacht ook twee berichten van een incassobureau dat er geld van de rekening afgeschreven zal worden.
  Heb nog nooit iets bij wehkamp besteld!

 4. Avatar van Melissa Melissa schreef:

  Ook bij mij is er vanochtend vroeg een mail geplaatst via een incassobureau dat ik geld verschuldigd ben, terwijl ook ik altijd netjes betaal. Ik schrok me te pletter. Ik heb niet geklikt op bezwaar maken, maar het zag er ondanks een spelfout best echt uit. Ik ga contact opnemen met de klantenservice van Wehkamp. Heb het voorheen ook al een keer van de Rabobank gehad. Waardeloos!Als je op mijn.wehkamp.nl kijkt weet je voor jezelf genoeg.

 5. Avatar van JFL JFL schreef:

  Vanochtend (23/12/2014) het vervolg van deze phishing in mijn Postvak.
  Nu wordt er beweerd dat er binnenkort een deurwaarder langs komt, die 5500 euro komt innen.
  En dat nog wel in 1 keer, vanwege de eindejaarsuitkering. (?)

  Lekkere veronderstelling: een eindejaaruitkering van €5500 voor iedereen? Mogen ze langs komen brengen…

 6. Avatar van Marja Marja schreef:

  Hoi Ik heb ook al 2 van deze mailtjes ontvangen.
  Ondanks dat het nep is ga je wel heel erg twijfelen hé?
  Ik heb helemaal geen bol.com en ook geen rabobank,maar toch vind ik het vervelend, het brengt spanning met zich mee!
  Gelukkig ben ik niet de enigste.

 7. Avatar van adri cornelissen adri cornelissen schreef:

  Ook 2 mails gisteren en vandaag gehad over schuld bij bol.com en wehkamp. Snel weggooien dus!!!!

 8. Avatar van bianca bianca schreef:

  ik had ook een mail van wehkamp da er een bestelling bezorgd zou worden van een FIFA playstation spel.
  Omdat ik al geruime tijd geen klant bij wehkamp was wist ik mn wachtwoord van mijn account niet meer ,deze ko je via een link veranderen.Stom als ik ben had ik dit gedaan.Naar wehkamp gebeld en daarna mn laptop gescaned.
  Nu zag ik gisteravond een melding dat bij mn fot’s dat ik moet betlen om de bestanden te ontsleutelen. dit doe ik dus niet want ben bang dat dit ook een mail van de oplichters is.Wie heeft er ook zoiets meegemaakt?Durf nu niet te internetbankieren bijv en de foto’s daar kan ik een heeboel niet van terugzien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*