.ml opvolger van de gratis .tk domeinnamen

maliHet Afrikaanse land Mali biedt vanaf 15 juli gratis domeinnamen aan met de TLD .ml. Het is de opvolger van de TLD .tk.

Voordat publieke inschrijving mogelijk is (vanaf 15 juli 2013) krijgen bedrijven tussen 1 en 31 mei de kans om hun merken en domeinnaam/domeinnamen veilig te stellen. Van 1 juni tot 14 juli zal er een Landrush-fase zijn. Dat wil zeggen dat mensen die geen merknaam bezitten, maar wel heel graag een bepaalde domeinnaam willen registreren dit kunnen doen voor een bepaald bedrag. Na deze rush is de registratie gratis voor iedereen.

De .ML-extensie bestaat al. Omdat slechts 4 procent van de bevolking in Mali internet heeft, wordt de TLD nu nog maar weinig gebruikt. In totaal zijn er minder dan 50 websites die actief zijn op de extensie .ml. Als men straks gratis .ml domeinnamen kunt registreren zal daar snel verandering in komen.

Met de .TK-extensie gaat het steeds slechter. In 1997 werd deze TLD geïntroduceerd en werd binnen korte tijd erg populair. De extensie heeft inmiddels een zeer slechte naam. Het wordt op grote schaal misbruikt en veel criminelen maken er gebruik van. Het is wel nog steeds de extensie met de meeste domeinen ter wereld. De meeste registraties worden gedaan in Turkije, dit omdat .tk een soort van afkorting is voor Turkije.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*