Google Penguin updates worden strenger

google-penguin-spamUit nieuw onderzoek is gebleken dat de Google Penguin updates strenger worden. Er wordt nog nauwkeuriger gekeken naar backlinkspam. Google wordt strikter en adviseert om geen backlinkspam te gebruiken.

Wat verstaat Google op dit moment onder backlinkspam:

Keyword-rich links
Een link die je plaatst in je tekst moet iets te maken hebben met het onderwerp, anders kun je zo’n link beter niet plaatsen.

Lage kwaliteit artikelwebsites
Sinds 2 jaar zijn er nogal wat websites verschenen waar je honderden/duizenden artikelen kunt vinden over allerlei onderwerpen. Links die je vanuit dat soort websites krijgt naar je website zijn slechte backlinks.

Lage kwaliteit blogs
Automatisch aangemaakte blogs met heel veel artikelen hebben weinig waarde en triggeren juist de Google spam filters. Blogs die automatisch feeds inladen vallen hier ook onder.

Linklijsten met honderden of ongerelateerde links
Linklijsten vindt Google niet erg zolang het maar het maar linklijsten zijn met links die iets te maken hebben met het onderwerp waar de website over gaat. Als het een linklijst betreft met daarop links naar alles en iedereen, dan kun je zo’n linklijst beter vermijden.

Random forumlinks
Als je niet voor toegevoegde waarde zorgt in een topic op een forum, ga dan geen linkjes naar je website(s) plaatsen in zo’n topic.

Tools die je absoluut moet vermijden:

Op internet kun je nog altijd veel tools vinden die beloven duizenden backlinks naar je website te kunnen leveren in slechts enkele dagen. Link building tools die woorden gebruiken als ‘dominator’, ‘super’, ‘amazing’ en ‘secret’ moet je uit de weg gaan. Dit zijn spamtools. Gebruik ervan kan resulteren in slechte posities in o.a. Google.

Er zijn weldegelijke mensen die enthousiast zijn over deze tools, maar vaak blijkt dat het enthousiasme van korte duur is. Spamtools werken altijd maar voor korte duur.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*