Kritiek op toewijziging boek-extensies aan Amazon door boekenwereld

icann-amazonDiverse partijen uit de Amerikaanse boekenwereld hebben van zich laten horen, omdat ze het niet eens zijn met de aanvragen door Amazon voor de domeinnaamextensies .book, .read en .author bij de ICANN. Ze hebben hier dan ook bezwaar tegen aangetekend.

Authors Guild zegt dat het toewijzen van de domeinextensies aan Amazon de concurrentie tegenwerkt en ook het gevaar van misbruik ligt op de loer. Naast Authors Guild heeft Barnes & Noble bezwaar aangetekend. Amazon zou een oneerlijk voordeel krijgen met deze TLD’s.

Amazon heeft voor tientallen extensies een aanvraag ingediend, naast de boek-tld’s wil ze TLD’s als .app, .movie en .kindle. Meedere bedrijven hebben een verzoek ingediend bij de ICANN voor dit soort TLD’s, het is dus maar de vraag of Amazon ze krijgt toegewezen.

Amazon heeft laten weten dat ze de aanvraag voor de extensies heeft gedaan omdat ze met de TLD’s op een nieuwe en innovatieve manier mechanismen en platformen wil maken om zo de klant te verrassen.

Naast diverse marktpartijen hebben ook diverse landen bezwaar gemaakt tegen de plannen van ICANN om bepaalde extensies toe te wijzen aan bedrijven als Amazon. Vooral Australiƫ is tegen omdat ze van mening is dat het de vrije concurrentie tegen zal werken.

Later dit jaar zal de ICANN bekend maken wie de nieuwe top-level domeinnamen toegewezen krijgt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*